Fönstermålning del 2

 

Hoppas ni har haft möjligheten att vara lite lediga sedan sist. Nu tänkte vi gå igenom de sista stegen i fönstermålningen. Under det första delmomentet fokuserade vi mycket på förberedningen och för att repetera gjorde vi följande steg:

  • Skrapning
  • Borstning med stålborste
  • Slipning med sandpapper
  • Grundmålning av ytorna som var trä-rena

Om ni vill läsa mer från det inlägget kan ni enkelt klicka er till steg 1 här.

När nu dessa steg är klara ska vi fortsätta målningen och grundmålningen på hela fönstret. När detta är klart kan ni enkelt dra över fönstret med ett fint sandpapper ifall träet har ställt sig upp något.

Eftersom vi redan har kittat våra fönster går vi inte genom dessa med er den här gången. När grundmålningen har torkat och den lätta slipningen gjorts är det dags för första strykningen men färgen. Välj färg med omsorg och tänk på att det ska passa tillsammans med både panelen och knutarna på huset. Om ni har anlitat en målare kan ni få rådgivning från dom. Annars finns det mycket information ute på nätet med allt från steg till steg samt klassisk inspiration.

När första strykningen är gjorde är det viktigt att det första lagret av färg på fönstret får torka riktigt ordentligt. Om ni vill kan ni gå över med det finaste sandpappret ni har en sista gång. Glöm inte damma av fönstret ordentligt innan ni stryker sista omgången färg.

Känns det jobbigt? Att måla fönster är kul och man ser resultat snabbt, men samtidigt kan det vara ganska bökigt om man har tummen mitt i hand. Det finns flera prisvärda firmor som i stället byter ut gamla fönster och sätter in nya. Läs mer på fönsterbytegöteborg.nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =