Måla om fasaden? Missa inte detta.

Vad kostar det att måla om fasaden?

Kostnaden för en fasadmålning kan variera mycket beroende på flera faktorer. Grundläggande handlar det främst om hur mycket målerifirman kostar för arbetet, hur stor fasaden är samt kostnaden för materialet. Ett vanligt pris ligger på mellan 350 – 500 kr/timme för själva jobbet. På detta pris tillkommer kostnaden för material, som naturligtvis varierar beroende på vilken kvalité färgen har och de kvalitétskrav som både firman och du har på materialet. Det är alltid en fördel att inte gå enbart efter priset då en fasadmålning är ett stort åtagande, och färgen förväntas hålla i flera år innan nästa målning är nödvändig.

I en offert från en målerifirma framgår dels arbetskostnaden för varje enskild målare, hur många timmar jobbet uppskattas ta, total materialkostnad samt totalpriset både med och utan ROT-avdraget. Alla dessa fakta som framgå mycket tydligt i offerten, men när du tar beslutet om vilken du firma du i slutänden väljer så är det alltid en fördel att inte välja det billigaste alternativet och samtidigt fråga om kvalitéten på materialet som kommer att användas.

När du anlitar en målerifirma får du dra av en del av kostnaden i enlighet med ROT-avdraget, och då blir priset betydligt mildare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − ett =