Måla om huset?

När det är dags att måla huset finns det några viktiga saker att tänka. Här får du de bästa tipsen för att göra ett så bra jobb som möjligt.

Börja alltid med att skrapa och tvätta rent fasaden innan du påbörjar målningen för att få ett så jämnt färglager som möjligt. Om det finns röta eller andra defekter bör du byta ut det drabbade virket.

Det är alltid smidigare att måla med roller. Dessutom sparar du både tid och energi. Att måla huset är ett stort åtagande – gör det inte svårare än det måste vara! Se alltid till att ha ett förlängningsskaft så att du enkelt kommer åt på högre höjder.

Måla inte om huset i en ny färg.

Se till att du inte målar på en solvärmd vägg eller där solen ligger på. Färger torkar innan fasaden hinner suga åt sig den. Det leder till en skrynklig och ojämn yta.

Måla alltid knutarna sist, och det gör du först när färgen på fasaden har torkat ordentligt.

Ha alltid en trasa till hands för att torka av stänk på ytor som ska målas i en annan färg.

Använd rikligt med färg och arbeta ut det ordentligt med penseln eller rollern.

Se till att regelbundet tvätta av fasaden för ett fortsatt vackert hus. Rekommenderat är minst en gång om året.

Låter det som ett projekt du klarar av? Det är inte så jobbigt som det låter. Om du däremot önskar få hjälp kan ni läsa mer om en professionell målare här. Den här firman fokuserar mestadels av sina jobb i Malmö men större jobb kan dom göra över hela Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + arton =