Så spar du pengar vid en renovering

Den generella tron när man renoverar är att det alltid kostar en massa pengar. Sanningen däremot är att det faktiskt inte alls behöver kosta så mycket. Med förhållandevis små medel kan man ändå göra rätt stora förändringar. Här kommer lite tips.

Loppis
Loppisar är ett alldeles utmärkt ställe att fynda på.

Måla insidan. Färg är betydligt billigare och lättare att få upp än tapeter. Alla kan faktiskt måla. Fråga bara din treåring. Sedan krävs det noggrannhet och tålamod om man ska göra det själv i ett rum. (även om din treåring kan måla ska inte uppgiften falla på hens axlar om du förväntar dig ett lyckat resultat. Bara det faktum att hen är kort och helst inte bör klattra på stegar begränsar möjligheterna avsevärt). Om du bestämt dig för att måla om ditt hem är steg ett alltid att beräkna väggarnas ytor. När du sedan köper färg är det alltid butiksbiträdets första fråga ”Hur stor yta ska du måla?”.

Gå på Loppisar. Möbler är dyrt, men fynd på loppisar är inte ovanliga, de är dessutom ofta mer unika och billigare än att köpa nya möbler. På nätet kan man också fynda. Idag finns det en uppsjö av sajter och appar där man kan fynda begagnade varor.

Ett annat tips som ofta glöms bort är att inte renovera om du inte har råd. Det vi borde ha lärt oss av finanskrisen 2007 är att inte låna pengar om vi inte har råd. Renovera alltid med sparade pengar och ta lite i taget. Livet är långt och allt behövs inte göras på en gång.

Ha en plan från första början. Att göra research innan man tar sig an något är alltid värt det. Kolla magasin, prata med människor som har erfarenhet av det du ska göra. Beväpnad med kunskap spar man alltid pengar.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =